Minun tarinani

Olen syntynyt Enonkoskella ja varttunut Kerimäellä, jossa valmistuin ylioppilaaksi Kerimäen yhteislyseosta. Lappeenrannan Uudenmaan Rakuunapataljoonan kautta tulin opiskelemaan Helsingin kauppakorkeakouluun, josta ekonomina suuntasin elämään, en uraputkeen.

Valintoja olen tehnyt paljon ja toiminut todella laajalla skaalalla - "mångsysslare" minua parhaiten kuvanneekin. Lukemattoman määrän upeita ihmisiä olen matkani varrella kohdannut, ja jokaisesta tapaamisesta aina jotain oppinut. Vuosien aikana on kokemusta ja ammattitaitoa karttunut, kuten myös rohkeutta tarttua yllättäviinkin asioihin rivakasti ja ennakkoluulottomasti. Positiivisella, humaanilla, innostuneella ja intohimoisella asenteella elämä, työ ja kanssaihmiset on aina antoisampaa ja miellyttävämpää kohdata. Se tuo voimaa ja energiaa - toivon mukaan puolin ja toisin.

Voimaa, energiaa ja nautintoa tuovana on myös läpi elämäni ollut vahvasti liikunta ja urheilu, joka edelleen voimallisesti jatkuu omakohtaisena juoksemisena, juoksukouluina ja yhteislenkkien vetäjänä. Urheilun sisällöllinen merkitys on näkynyt myös kirjoittamis-, julkaisu- ja kustannustoiminnassani, muun muassa kirjoissa: seiväshyppääjä Sergei Bubkan "Yritys jäljellä", Jokerien 25-vuotishistoria "Jokerit liukkaalla jäällä" ja "Ylivoimapeliä kaukalossa ja kabineteissa", pitkän linjan jääkiekkovaikuttaja Jorma Kajannon elämäkerta. Jämähtäneeseen urheiluelämäämme hain muutosta aikakauslehdellä Urheilun aika.

Kasvatus ja koulutus ovat myös olleet aina lähellä sydäntäni samoin huoli osaamisen, sivistyksen ja historiantuntemuksen rapistumisesta. Oman korteni kekoon olen kantanut muun muassa julkaisemalla valtakunnallista ala-asteen opettajille ja ekaluokkalaisten vanhemmille tarkoitettua Koulutielle-aikakauslehteä, jonka punaisena lankana on kodin ja koulun yhteistyön kehittäminen ja hyvien aineksien antaminen vanhempien vanhemmuuteen.

Taide ja kulttuuri muodostavat vahvan henkisen pohjan, jolta ponnistaa kaikkeen tekemiseen.

Motto: Vaikeuksissakin on mahdollisuus, löytyy aina tie edetä

Erkki Hirvonen